/// Proizvodi

/// Tracking sustavi - Deger


/// Kako do maksimuma energije?


Nepokretni solarni sustav svakog dana gubi dragocjenu energiju, jer rijetko kada sunčeve zrake padaju okomito na površinu modula. Zavisno od uvjeta tijekom dana, ovi gubici mogu doseći iznos koji je isti kao proizvedena energija.

Stoga je DEGERenergie razvio tracking sustav visoke kvalitete, koji svakog dana, cijele godine, jamči idealan položaj modula za proizvodnju energije.

Specijalni javljači položaja daju signal za pomicanje trackera, tako da je proizvodnja energije u svakom trenutku uvijek najveća moguća. Ako je dan sunčan, tracker strogo slijedi sunce, a za oblačnog vremena najsvijetliju točku na nebu.

Potrošnja energije potrebna za pomicanje trackera je neznatna i zanemariva u odnosu na proizvedenu energiju. Korisnik koji je prethodno koristio fiksni sustav, redovito je impresioniran proizvedenom energijom tracking sustava. Sustav radi potpuno automatski, te osim povremenog vizualnog uvida ne zahtijeva nikakvo posebno održavanje.

DERGER trackeri proizvode se standardno u različitim izvedbama za montažu modula površine od 1m2 do 25m2. Po narudžbi mogu se proizvesti sustavi za posebne geografske širine, npr. rad na ekvatoru i sl.

Za lokacije s izuzetno teškim vremenskim uvjetima (npr. orkanskim udarima vjetra) dogradnjom anemometra postiže se zaštita tako da se tracker postavlja horizontalno ako brzina vjetra pređe prije podešenu vrijednost. Također je moguće podesiti i zaštitu od gomilanja velikih količina snijega.

Saznajte više:


Copyright 2019 Veneko d.o.o.