/// Proizvodi

/// Vjetroelektrični agregati - Bergey (BWC)


BERGEY WINDPOWER Co. (BWC), više od 30 god. predvodi razvoj i proizvodnju vjetroelektričnih agregata manjih snaga. Osnovan i vođen od grupe inženjera, već u početku uveo je niz naprednih tehnologija. Razvijeni su specijalni materijali za elise, pasivna kontrola broja okretaja i nagiba elise, generator malog broja okretaja s permanentnim magnetima. Ova su postignuća, uz brojne vlastite patente, omogućila "sofisticiranu jednostavnost" po kojoj je brand BERGEY poznat diljem svijeta.

BWC je dobitnik niza priznanja i nacionalnih nagrada za postignuća u razvoju i primjeni energije vjetra u SAD-u. Mike Bergey više je puta predsjedao Američkom agencijom za energiju vjetra, vodio razvoj nacionalne normizacije za male vjetroturbine, bio savjetnik raznih vladinih i međunarodnih agencija. Proglašen je "Čovjekom godine" (Wind Industry Man of the Year).

High-tech materijali, robusna konstrukcija i minimum pokretnih dijelova, osiguravaju izvanrednu pouzdanost svih Bergey vjetro turbina. Održavanje vjetroagregata je minimalno i svodi se na godišnju vizualnu kontrolu. Neupitno vodstvo Bergey vjetroelektričnih agregata te 5-godišnje jemstvo rezultiraju njihovim standardnim izborom i za najzahtjevnije primjene.

Vjetroagregati tip BWC EXCEL-R i BWC XL.1 s pripadnim regulatorima, predviđeni su za rad u istosmjernim sustavima s baterijama. Promjenjljivi naponi vjetroturbina prilagođuju se naponu baterije osiguravajući optimalno punjenje i održavanje u svim režimima rada.

Regulator vjetroturbine za tip BWC EXCEL-S specifični je pretvarač za sustave povezane s mrežom, koji u svakom trenutku, regulira tokove energije između vjetroagregata, javne električne mreže i trošila.


Tip Vjetroagregata Nazivna izlazna snaga (W) Nazivni napon baterije (V) Nazivni izmjenični napon (V) Brzina vjetra (nazivna snaga) (m/s) Brzina vjetra ("furling") (m/s) Promjer elise [m] Broj krakova elise Masa [kg]
BWC EXCEL-R 7500 48 - 13,6 16,1 7,0 3 475
BWC EXCEL-S 10000 - 230 13,6 16,1 7,0 3 475
BWC XL1 1000 24 - 11,0 13,0 2,5 3 34

Saznajte više:

Copyright 2019 Veneko d.o.o.