/// Proizvodi

/// Vjetroelektrični agregati - Superwind


Rijetko su u tehnici događa da se primjenom nove tehnologije istovremeno riješi nekoliko problema. Kod vjetroturbina serije SW (razvoj i proizvodnja u potpunosti u Njemačkoj) primjenjeno je doista revolucionarno tehničko rješenja kojim su rješena dva teška problema.

Osnovna inovacija kod ovih turbina sastoji se u potpuno originalnom rješenju regulacije rotora korištenjem aerodinamičkih i centrifugalnih sila koje nastaju pri radu turbine.

Regulacija se kao i kod velikih vjetroturbina ovdje provodi zakretanjem svake pojedine elise oko vlastite osi. Na taj su način postignuta dva važna efekta: smanjene su vibracije i prateći zvukovi pri ekstremnim brzinama vjetra kada regulacija mora djelovati radi zaštite turbine, a što je važnije proizvodnja energije i pri orkanskom vjetru odvija se i dalje nesmetano. To znači da se ne gubi ni malo energije zbog nesavršene regulacije rada vjetroturbine.

Važno je napomenuti da je regulator potpuno mehanički integriran u rotor turbine i da se ne koristi niti jedan elektronički ili hidraulički dio. Na taj je način je drastično otklonjena mogućnost kvarova.

Pri izradi vjetroturbina serije SW koriste se samo najbolji materijali. Zaštita od korozije je potpuna i u uvjetima morske klime. Kvaliteta izrade svih dijelova je izvanredna. Montaža je jednostavna.

Ove turbine su se dokazale i u dugotrajnom radu u ekstremnim uvjetima polarne klime s orkanskim udarima vjetra pri temperaturama od -40'C.


Tip Vjetroagregata Nazivna izlazna snaga (W) Nazivni napon baterije (V) Brzina vjetra (nazivna snaga) (m/s) Promjer elise [m] Broj krakova elise Masa [kg]
SW 350-12 350 12 12,5 1,22 3 11,5
SW 350-24 350 24 12,5 1,22 3 11,5

Saznajte više:

Copyright 2019 Veneko d.o.o.